Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Λευκή και Σοκολάτα)

Υλικά
6 κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 κουτ.σούπας κορνφλάουρ
πολύ λίγο αλάτι (μια τσιμπιά)
3 κρόκους αβγού
2 & 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 κουτ. σούπας βούτυρο (πχ Βιτάμ)
2 βανίλιες ή 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
50γρ. κουβερτούρα (προαιρετικά αν τη θέλουμε σοκολατένια)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπεν μαρί* το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα συχνα και καλά. Χτυπάμε σε άλλο σκεύος τους κρόκους με μισό φλυτζάνι γάλα και ρίχνουμε το μίγμα στο μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε τμηματικά στο μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε το μίγμα για κανένα λόγο. Προσέχουμε πολύ τον πάτο της κατσαρόλας διότι θα αρχίσει το μίγμα να πήζει και θα κολλάει και θα καίγεται. Ανακατευόυμε καλά συνέχεια. Μόλις η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από την φωτιά και της προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και συνεχίζουμε την ανάδευση. Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε να κάνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολατένια προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά μεχρι να λιώσει η σοκολάτα. Η κρέμα είναι έτοιμη!


*Μπέν μαρί είναι μια κατσαρόλα γεμάτη μέχρι τη μέση με νερό πάνω στο μάτι, και μια μικρότερη ακριβώς από πάνω της, σαν καπάκι, με τα υλικά μέσα. Το ζέσταμα της πανω κατσαρόλας ουσιαστικά γίνεται με τους ατμούς της κάτω. Ιδιαίτερη προσοχή στους ατμούς, μην καείτε!



By Stelios

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου