Μελομακάρονα Αλα Ματέν

ΥΛΙΚΑ: 


  • 650 γρ λάδι (Καλαμποκέλαιο)
  • 1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό (μισόκιλο)
  • 1 ποτ. κρασιού γεμάτο κονιάκ
  •  Χυμό από 2 πορτοκάλια 
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  •   Χυμό από 2 μανταρίνια (μέσα θα ρίξουμε 2 κ.γ αμμωνία)
  • 2 κ.γ σόδα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  •  2 κ.γ κανέλα
  • 1φλυτζ ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό)
  • 2 κ.γ μπεικιν παουντερ

 Υλικά για το σιρόπι: 

  • 3 φλυτζ. μέλι 
  • 2 φλυτζ ζάχαρη 
  • 3φλυτζ. νερό
  • 1 κ.γ κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • χυμό μισού λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μίξερ τους χυμούς, το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά ώσπου να λιώσουν τα υλικά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά.

Εκτέλεση σιροπιού:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε. Όταν πάρει βράση το σιρόπι μετά από 10 λεπτά το χαμηλώνουμε και ρίχνουμε 4-5 μελομακάρονα. Για να καταλάβουμε αν μέλωσαν τα καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Όταν μπαίνει με ευκολία είναι έτοιμα να βγουν.
Τέλος ρίχνουμε λίγη καρυδόψιχα πάνω από τα μελομακάρονα.


Τίπς

  1. Τα μελομακάρονα να είναι κρύα όταν προστεθεί το σιρόπι
  2. Όταν τελειώσει το ψήσιμο των μελομακάρονων αρχίστε να βράζετε το σιρόπι σας

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου