Τρούφες

ΥΛΙΚΑ:
 
  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί μόρφατ ή κρέμα Γάλακτος καλά χτυπημένη (τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα)
  • 2 αυγά
  • 4 κ.γ κονιάκ
  • 400 γρ αμύγδαλα (καθαρισμένα και καβουρδισμένα)
  • 3/4 μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 κιλό τρούφα σοκολάτα


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε πάλι καλά το μείγμα μας. Προσθέτουμε το κονιάκ χτυπάμε για ένα ακόμα λεπτό και τα βγάζουμε από το μίξερ. Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή την μόρφατ (αφού πριν την έχουμε χτυπήσει και την έχουμε αφήσει στο ψυγείο). Τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού στο μείγμα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και σ' ένα πιάτο βαθύ βάζουμε την τρούφα. Περνάμε τα μπαλάκια να πάρουν γύρω γύρω τρούφα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου