Ρέγγες αλοιφή (Ουζομεζές)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 Ρέγγα καπνιστή αυγομένη
  • 3 πατάτες μέτριες (θα τις κάνουμε πουρέ)
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι 
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ενα κομμάτι βαμβάκι, το ποτίζουμε με οινόπνευμα και το βάζουμε σε ένα ταψάκι. Περνάμε την ρέγγα σε ένα πηρούνι, για να μπορούμε να την κρατήσουμε και ανάβουμε φωτιά στο βαμβάκι. Περνάμε την ρέγγα πάνω απο το βαμβάκι ώσπου να καψαλιστεί καλά και να φύγει η πέτσα. Αφού καψαλιστεί η ρέγγα σβήνουμε τη φωτιά. Καθαρίζουμε την ρέγγα πετόντας το κεφάλι και τα κόκκαλα. Στην συνέχεια βάζουμε στο μούλτι την καθαρισμένη ρέγγα με το λάδι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες. Τρυπάμε με ένα πηρουνάκι να δούμε αν βράσαν καλά και τις χτυπάμε στο μίξερ για να γίνουν πουρές. Αφού λιώσουμε τις πατάτες, ρίχνουμε την αλοιφή με την ρέγγα και τις πατάτες σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Αλα Ματέν

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου